امروزه چوب پلاست به عنوان جایگزین اصلی چوب شناخته میشود. ازآنجاکه خرید و به کارگیری چوب در ساخت تجهیزات و سازهها گرانتر است، خیلی از افراد ترجیح میدهند تا از چوب پلاست به عنوان جایگزین استفاده کنند. این ماده مقاوم از مواد پلیمری و پودر چوب به وجود میآید که در رنگها و قالبهای متفاوتی عرضه میگردد. از آن اصولاً برای نمای ساختمانها و موارد دیگری استفاده میکنند. همچنین چوب پلاست قابلیت بازیافت بالایی دارد و همین موضوع باعث شده است محبوبیت بیشتری در بین سازندگان پیدا کند.
نکته حائز اهمیت آن است که در اجرای پروژه چوب پلاست حتماً باید نکات مهمی در آن رعایت شود. در این مطلب این نکات را برای شما آوردهایم تا در هنگام اجرای پروژههای خود با مشکل روبهرو نشوید.
مشاوره رایگان با کارشناسان چوپکس
نحوه اجرای چوب پلاست
چوب پلاست کاربردهای متنوعی دارد. به عنوان مثال در کفپوشها، نمای ساختمانها، سقف، دیوارها و دیگر موارد به کار برده میشود. به همین خاطر نحوه اجرای آنها با هم متفاوت است. مثلا در اجرای چوب پلاست کف، از موزاییکهای چوب پلاست استفاده میشود. این موزاییکها به صورت فاق و زبان طراحی میگردند و برای نصب آنها نیاز به تخصص خاصی نیست. تنها کافیست که موزاییکها را بدون برش کنار یکدیگر قرار داده و فضای خالی بین آنها را با سنگهای تزیینی و یا چمنهای مصنوعی تزیین نمایید.
چوب پلاست در نما هم معمولا از پایین به بالا اجرا میشود. همچنین برای اجرای چوب پلاست در قسمت دیوار و دیگر اقلام همانند فلاور باکس، روف گاردن و دیگر موارد از پیچها استفاده میکنند. در نمای دیوار نیز برای اجرای چوب پلاست از شاسی فلزی استفاده میشود. به طور کلی، برای اجرای درست و صحیح چوب پلاستها باید از افراد متخصص و با تجربه در این زمینه کمک بخواهید. آنها انواع چوب پلاست را شناخته و میدانند که هر کدام را به چه صورت نصب کنند.
مدت زمان اجرای پروژه چوب پلاست
مدت زمان اجرای یک پروژه چوب پلاست بستگی به چندین عامل دارد و نمی توان یک زمان ثابت را برای آن در نظر گرفت. اما معمولا پروژههای چوب پلاست در دامنه زمانی چند هفته تا چند ماه طول میکشند. عوامل تاثیرگذار بر مدت زمان اجرا عبارتند از:
- حجم و اندازه پروژه: هرچه حجم تولید و مقدار محصول نهایی مورد نیاز بیشتر باشد، زمان بیشتری لازم است.
- نوع و تنوع محصول: اگر محصولات مختلفی با اشکال و کاربردهای متنوع تولید شوند، زمان بیشتری لازم خواهد بود.
- تجهیزات و ماشینآلات موجود: با تجهیزات مدرنتر و ظرفیت تولید بالاتر، میتوان محصول را سریعتر تولید کرد.
- تامین مواد اولیه: اگر مواد اولیه به سرعت تامین شود، روند تولید سریعتر پیش میرود.
- نیروی انسانی متخصص: با نیروی کار ماهر و آموزشدیده میتوان کارها را سریعتر انجام داد.
بهطور متوسط، یک پروژه چوبپلاست کوچک بین 4 تا 8 هفته زمان میبرد. اما پروژههای بزرگ میتوانند تا چند ماه نیز طول بکشند.
مهمترین نکات در اجرای پروژه چوب پلاست
برای اجرای موفق یک پروژه چوب پلاست تنها هزینه کردن بی قید و شرط کافی نیست، بلکه باید یک سری نکات را مد نظر قرار دهید که در ادامه مطلب به بررسی این نکات میپردازیم.
· انتخاب مواد اولیه مناسب
یکی از مهمترین مراحل در اجرای یک پروژه چوب پلاست خوب، انتخاب مواد اولیه مناسب است. در این مرحله چوبهای سخت مانند راش، گردو و افرا برای تولید محصولات باکیفیت و مقاوم مناسبتر هستند. چوبهای نرم مانند کاج و توس برای محصولات با الزامات کمتر کاربرد دارند. در انتخاب نوع پلاستیک هم باید گفت پلی اتیلن، پلی پروپیلن و پلی وینل کلراید متداولترین پلاستیکهای مصرفی خواهند بود. پلاستیکها باید با چوب سازگاری شیمیایی و حرارتی مطلوبی داشته باشند. در این میان افزودنیهای رنگی برای تنظیم رنگ محصول، مواد پرکننده مانند پودر سنگ و دیگر متریال هم در کاهش هزینه بیتاثیر نخواهند بود.
· کنترل فرایند تولید اجرا
منظور از کنترل فرایند تولید در اجرای پروژه چوب پلاست، نظارت بر مدیریت دقیق تمامی مراحل تولید از ابتدا تا انتهای فرایند است تا محصول نهایی با کیفیت مطلوب و مطابق با استانداردهای تعیین شده تولید شود. در وهله اول باید از کیفیت و مشخصات چوب پلاست و سایر مواد افزودنی اطمینان حاصل نمود و در مراحل بعدی پارامترهایی همانند دما، فشار و زمان ماندن در دستگاه بررسی شوند. هدف از این کنترلها، کسب اطمینان از تولید محصولات چوب پلاست با کیفیت ثابت و افزایش بهرهوری و کاهش ضایعات است.
· کنترل کیفیت اجرای چوب پلاست
یکی از نکات بسیار مهم در اجرای پروژه چوب پلاست، کنترل کیفیت پروژه است. این مرحله شامل مواردی نظیر بازرسی ظاهری و ابعادی، آزمونهای خاص فیزیکی و مکانیکی، آزمونهای شیمیایی و محیطی و در نهایت آزمونهای عملکردی میشود. در اجرای پروژههای چوب پلاس تنها نیاز نیست که ظاهر آن زیبا باشد، بلکه باید در تمام جنبهها سنجیده و از نظر مقاومت مورد بررسی قرار گیرد. چرا که کنترل دقیق پروژه رضایت مشتری را فراهم میآورد.
· توجه به دوام رنگ چوب پلاست
دوام رنگ را میتوان از مهمترین نکات در اجرای چوب پلاس به شمار آورد. چراکه اگر رنگ از کیفیت نامطلوبی برخوردار باشد، کل اجرا را زیر سوال میبرد. بهتر است رنگها را از شرکتهای باکیفیت و معتبر خریداری نمایید یا اینکه چوب پلاستها را به نحوی انتخاب کنید که خودشان دارای رنگبندی باکیفیتی باشند. همچنین رنگها در برابر شرایط جوی مقاومت بالایی داشته باشند.
· نحوه نگهداری و تعمیر
برخی تصور میکنند پس از اجرای پروژه چوب پلاست شیوهی نگهداری از آن مهم نیست. در حالی که ۹۰ درصد کیفیت اجرای پروژه چوب پلاس به نحوه نگهداری آن برمیگردد. انجام سرویسهای دورهای، تعویض به موقع قطعات مستهلک و انجام عملیات تمیزکاری کمک فراوانی در حفظ سلامت پروژه خواهد کرد. با انجام به موقع و صحیح فعالیتهای نگهداری و تعمیرات، از توقف خطوط تولید و هزینه اضافی جلوگیری شده و عمر مفید سازه ها افزایش مییابد.
قیمت اجرای پروژه چوب پلاست
در اجرای پروژه چوب پلاست قیمت آن اهمیت دارد. برای تعیین قیمت آن باید دستمزد و متریال به عنوان دو فاکتور اصلی و اساسی مد نظر قرار گیرند. با توجه به وزن، قالب و شرکت تولیدکننده چوب پلاست میتوانید متریال مورد نظر را از نظر قیمت مورد بررسی قرار دهید. دستمزد نصابان برای اجرای چوب پلاست و یا نصب آنها اصولاً بر اساس متراژ تعیین میگردد. به عنوان مثال اگر متراژ زیادی را قرار است چوب پلاست بپوشاند، پس نصابان باید دستمزد بیشتری را هم دریافت کنند.
چوب پلاستهایی که در بازار وجود دارند، از نظر کیفیت با یکدیگر متفاوت هستند. البته ذکر این نکته هم حائز اهمیت است که دستمزد نصاب برای اجرای چوب پلاست در سقف و یا نما با چوب پلاستهای کفپوش متفاوت است. اگر تمایل دارید که از قیمتها مطلع گردید، بهتر است از کارشناسان چوپکس کمک بخواهید.
اجرای چوب پلاست با حرفهایها
امیدواریم توانسته باشیم در این مطلب نکات مهم اجرای پروژه چوب پلاست را به شما ارائه کنیم. با توجه به مطالب گفته شده اجرای چوب پلاست کار آسانی نیست و نیاز به مهارت کافی دارد. در این زمینه اگر با سوالات متعدد مواجهه میشوید بهتر است از کارشناسان چوپکس کمک بگیرید و یا اجرای صفر تا صد پروژه چوب پلاست را به آنها بسپارید. مجموعه چوپکس با سالها تجربه و فعالیت مستمر در این زمینه، آماده خدمت رسانی به شما است.